web 2.0

Foredrag på Vandel Efterskole mandag de 11.10.10

Håber, at lærere og elever vil skrive på min blog

Tags:

Foredrag | Skoleåret 10/11 | Hope Now

Kommentarer (12) -

Den Anonyme , on 11-10-2010 21:03:33 Said:

Den Anonyme

Hej Elisabeth. Spændende foredrag.

Jeg blev ganske forarget over alt det en kvinde skal nå igennem og stå helt magtesløs alene.

Det der dog var til størst forundring for mig var den situation den nigerianske befolkning står i. Jeg mener personligt at dette er en sag der skal skal stoppes ved rødderne (I Nigeria). Nigeria er ressourcestærkt på olie og der ville være masser af penge til befolkningen hvis de blot blev givet rigtigt ud. Min mening er blot at man burde fokusere mere på at få et offentligt system op at køre i Nigeria og gøre at de også kunne få en bid af kagen for deres Ressourcer.

Kvinderne har det hårdt,og et velfungerende offentligt system i Nigeria ville uden tvivl fjerne behovet for kvinderne at rejse i første omgang.

Subjektive hilsner fra:
Den anonyme

Frederik Aamand Holm , on 11-10-2010 21:03:47 Said:

Frederik Aamand Holm

Tak for et rigtig godt foredrag. Du var god til at fortælle og få mig/os til at forstå hvad du sagde. Jeg havde ingen anelse om at det stod så slemt til i Danmark. Det er en god idé at holde foredrag om emnet, for jeg tror at der er for få mennesker der ved noget om menneskehandel. Måske vil der i fremtiden være mere støtte til kvinderne der er udsat for menneskehandel.

Martin Andersen , on 11-10-2010 21:06:43 Said:

Martin Andersen

Jeg syntes at det var meget spændende, og jeg blev meget klarere på menneske handel. Men som jeg, og jeg tror os mange andre gør, at det var en lille smule kedeligt. Men ellers godt syntes jeg .

Trine Mathiasen , on 11-10-2010 21:15:34 Said:

Trine Mathiasen

Hej Elisabeth.

Jeg synes det var et meget spændene foredrag. Jeg havde ingen anelse om at der var så meget menneskehandel i Danmark. Det har i hvert fald åbnet mine øjne meget op. Jeg synes filmen var meget gribene og man fik virkelig melidenhed med de kvinder der var med. Jeg synes det er en rigtig god idé at tage rundt og fortælle om det, for der er sikkert mange der ikke ved noget om det.

Tak for et meget spændene foredrag.

Jeppe Skou Jessen , on 11-10-2010 21:21:50 Said:

Jeppe Skou Jessen

Hej..

Ja det må vi jo nok sige at det var en lille øjenåbner. Meget rart at finde ud af hvordan den enig forgård da det lige gør det en smule nemmere at forholde sig til det hele.

Men. jeg synes at der blev gået for meget ind i de enkelte sager. jeg vil personligt hellere høre om det overordnede. At gå ind i de enkelte sager gør måske det hele en smule mere jordnær men man mister de store tal og det er dem som holde mig fast som lytter.  

Den glade V.E. elev! , on 11-10-2010 21:25:34 Said:

Den glade V.E. elev!

Jeg synes det var et super godt foredrag, som var meget tankevækkende. Jeg synes også at det er et godt budskab foreningen har, og det er godt der findes nogen som jer der bakker op om at hjælpe de kvinder der har været udsat for menneske handel.

Aske Ravn , on 11-10-2010 21:38:51 Said:

Aske Ravn

jeg synes at foredraget gik for meget ind i de enkelte sager, istedet skulle man (efter min mening) fokusere mere på de overordnede sociale forhold der spiller ind i en sag, f.eks. kunne viden om de forskellige regler der er inden for dette område. Det ville gøre de nemmere for os som lyttere at finde ud af, hvad vi mener skal laves om.

derudove synes jeg i som organisation griber problemet forkert an, jeg synes at man i stedet for at bruge pengene til at løse problemet mere overordnet. bl.a. kunne man spytte penge i oprettelse af en nigeriansk stat med bedre sociale forhold, det virker for mig, (som det også var nævnt i filmen) som om at det er toppen af den nigerianske kransekage der sidder på alle pengene.
penge som kunne bruges til et offentlig system, som var til så megen støtte, at man eksempelvis kunne oprette velfungerende skoler, sundhedsvæsen og lignende- måske ovenikøbet arbejdspladser, som helt fra start kunne fjerne den fattigdom som helt fra start af, er med til at de nigerianske kvinder søger mod de europæiske grænser.

sangvalget var ikke så godt, tkesten var self. ret god, men dansktop og sorg passer (efter min mening) ikke ret godt sammen.

dertil synes jeg at emnet var fint fremlagt, og man havde følelsen af at du kom af med det du havde på hjerte. Smile

Stine Østergaard , on 11-10-2010 22:04:11 Said:

Stine Østergaard

Jeg synes det var et utrolig godt og øjenåbnende foredrag. Det var meget tankevækkende og gav stof til eftertanke om hvor naive de nigerianske kvinder er for at komme væk fra fattigdommen.
   Jeg havde aldrig troet at kvindehandlen gik ud over så mange kvinder, som prøver på at komme væk fra noget dårligt, men ender i noget der er endnu værre, nemlig prostitution som de ikke kan komme ud af, medmindre de vil ofre deres eget eller deres families liv.

Simone Kristensen , on 11-10-2010 22:06:15 Said:

Simone Kristensen

Hej Elisabeth.
Tak for et godt fordrag, det var et utroligt barskt emne, du tog fat på og jeg havde slet ingen anelse om, at der blev handlet så meget med kvinder i Europa. Jeg synes du var god til at forklare os, hvad det handlede om og jeg forstod situationen meget bedre. Alt det du sagde med voodoo berørte mig meget. Det må være svært for folk der tror, at de bliver styret af andre, at lade være med at adlyde de mennesker der så groft udnytter dem. Jeg synes det er forkert at udnytte de piger her, ved at sige at de kan komme til et bedre land og få et bedre liv. Men igen tak for et godt fordrag og jeg håber at vi på skolen kan finde en måde at støtte din organisation på.

Kristiane , on 11-10-2010 22:15:03 Said:

Kristiane

Hej Elisabeth.

Det var et spændende emne og en god film, som kunne vise os nogle af de følelser der gemmer sig bag de farvede ansigter. Jeg synes at det er godt, at fortælle folk om de problemer, som forgår lige ude i gaderne, og fortælle om hvordan nogen mennesker behandler disse kvinder.

Tak for et godt foredrag Smile

En fra Pavi , on 12-10-2010 11:21:18 Said:

En fra Pavi

Jeg synes det var et godt fordrag, og jeg synes det er et spændende og relevant emne. Jeg har selv læst en masse bøger om emnet da jeg var mindre, og derfor lå det i min interesse. Jeg vil sige, at det kom ikke så meget bag på mig at tingene foregik sådan.
Men jeg synes det er rart at du gider at tage rundt og fortælle om det for at støtte det og give budskabet rundt til andre.

Holger Clausen , on 12-10-2010 18:47:59 Said:

Holger Clausen

Halløj! Smile
Mange tak for foredraget, jeg synes at det er herligt med noget viden på områder hvor jeg ikke selv er så oplyst, og synes at det er utroligt godt af dig at gøre det!
Jeg synes at det var en udmærket film, som virkelig gav én medfølelse med de handlede kvinder. Jeg savner desværre lidt nogen tørre tal, jeg synes ikke rigtig jeg ved hvor mange det egentlig handler om. Men mest af alt så savner jeg nogle måder at løse problemet på, jeg kan godt forstå at HopeNow ikke kan redde verden når organisationen ikke er større, og selvfølgelig har Anna og Joy brug for hjælp, men jeg mener ikke at man skal sige at alle penge på den måde går til én person, da jeg ikke tror på at det vil løse problemet - det vil kun hjælpe den pågældende person.

Men endnu engang mange tak fordi du kom ud til os!

Holger

Kommentarerne er lukkede